Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Никой не знае защо във Ферари са толкова бързи на правите

Верстапен: Никой не знае защо във Ферари са толкова бързи на правите

3796
0
Макс Верстапен,Фетел, Китай 2019
Макс Верстапен се бори с Фетел в Китай, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че никой от отборите във Формула 1 в момента не знае защо във Ферари са толкова бързи на правите. От началото на сезона изглежда в Скудерията имат най-мощния двигател. А освен това концепцията на предното крило е такава, че води до по-ниско челно съпротивление.

В Гран при на Бахрейн предимството на Льоклер и Фетел на правите беше толкова сериозно, че даваше 0.4 сек по-добро време за една обиколка. Смята се, че това се дължи на близо 40 конски сили по-голяма мощност в квалификационен режим.

„Мисля, че имаме нужда от още мощност. Но сме по-близо до водещите отбори, каза Макс. – По отношение на колата също трябва да се подобрим, за да се борим с Мерцедес и Ферари. Надявам се до средата на сезона вече да не се налага да казваме, че можем да се борим за победите само на трасетата без дълги прави.

За момента продължаваме да губим време на правите участъци. Особено в сравнение с Ферари. Те откриха нещо тази година, но никой не знае какво и как. Те са си свършили домашната работа. А ние трябва да сме сигурни, че ще се приближим до тях.“

Верстапен заяви още, че не е очаквал върхови резултати от Хонда от самото начало. По думите му, в Ред Бул са удовлетворени от старта на сезона. В него той записа едно 3-о и две 4-и места.

„Като цяло може да сме доволни от началото на кампанията, каза Верстапен. – Мисля, че никой не очакваше да се борим веднага за победите. Не мисля, че това е реалистично. С нов партньор по двигателите, това изисква време.

Доволен съм от Хонда досега. Моторът е много надежден. По отношение на колата можем да искаме още притискаща сила. Като цяло имаме нужда от по-постоянен баланс в състезанията.“