Начало Избрани Верстапен няма да тества мотор от MotoGP

Верстапен няма да тества мотор от MotoGP

939
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен няма да тества мотор от MotoGP. Двукратният световен шампион в F1 получи забрана от екипа на Ред Бул да кара мотоциклета на Хонда, който се използва в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

Верстапен присъства на специално събитие на Хонда, което се проведе на пистата Мотеги в края на ноември. Заедно с него бяха съотборникът му Серхио Перес, както и Юки Цунода от Алфа Таури. Пиер Гасли също се появи „Денят на благодарността“ на Хонда, макар да си тръгва от семейството на Ред Бул в края на тази година. Това бе последното участие на французина в костюм на Алфа Таури.

На събитието присъстваха още състезателите на Хонда от MotoGP Марк Маркес и Такааки Накагами, както и тези в WSBK Икер Лекуона и Шави Виерж. Също така там бяха състезателите на Хонда в различните категории, в които участва японската марка.

Верстапен бе много впечатлен от мотора на Маркес Хонда RC213V. Пилотът на Ред Бул дори се качи върху машината на испанеца и разкри, че е голям фен на MotoGP.

„Обичам да гледам MotoGP. Много ми харесва, че има толкова много отбори, способни да печелят състезания. Мисля, че това е наистина фантастично“, сподели Верстапен.

Пилотът на Ред Бул е наистина впечатлен от работата, която вършат Маркес, Накагами и техните колеги в MotoGP. Двукратният световен шампион не би отказал да пробва една от тези машини в бъдеще. Но от друга страна той разкри, че от Ред Бул няма да му позволят подобно нещо, тъй като го смятат за прекалено рисковано.

„Тези момчета са луди. Завладяващо е да се види колко са силни и как работят с цялото тяло. Бих искал да пробвам някой от тези мотоциклети заради скоростта, която имат на правите, както и заради мощността, която притежават. Но от друга страна, от Ред Бул няма да ми позволят“, призна Верстапен. „Разбира се, ако сега си счупя крака, ще имам време да се възстановя.“

Накрая Верстапен заяви, че едва ли би карал мотора на Хонда толкова бавно, за да гарантира безопасността си.

„Познавам се много добре. Ако опитам този мотор съм сигурен, че ще натисна докрай. Затова ще имам сериозен проблем, ако нещо се обърка“, допълни пилотът на Ред Бул.