Начало Избрани Верстапен очаква интересен и хаотичен уикенд в Белгия

Верстапен очаква интересен и хаотичен уикенд в Белгия

1023
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Белгия. Пилотът на Ред Бул очаква един интересен и хаотичен състезателен уикенд на пистата Спа заради спринтовия формат и вероятността за валежи. Двукратният световен шампион е фаворит за спечелването на двете надпревари на белгийското трасе, които са като домашни за него.

Верстапен се намира в невероятна форма. 25-годишният състезател спечели последните седем надпревари и помогна на Ред Бул да запише серия от 12 поредни победи. По този начин отборът от Милтън Кийнс подобри рекорда на Макларън от 1988 г. Тогава британският тим записва серия от 11 успеха

Верстапен не крие, че Спа е най-любимата му писта в календара на F1. Състезателят на Ред Бул спечели последните две издания на Гран при на Белгия. Най-впечатляващ бе миналогодишния успех, когато той потегли от по-задната част на решетката и си проправи път напред. Освен това той има още два подиума на Спа, записани през 2018 и 2020 г. Верстапен призна, че очаква с нетърпение и спринта на легендарното трасе в Белгия и да види многобройните фенове, който ще го подкрепят по трибуните.

„Очаквам с нетърпение спринтовото състезание в Белгия. Изглежда, че уикендът ще бъде доста дъждовен. Ще видим какво влияние ще окаже това. Разбира се, един дъжд винаги прави уикендът малко по-интересен и хаотичен“, сподели Верстапен.

„Спа е любимата ми писта в календара. Затова очаквам с нетърпение да се състезавам там и да видя феновете“, продължи Верстапен. „Уикендът ще бъде забавен. Ще бъде интересно да видим как ще се представи нашият автомобил на тези високоскоростни завои. Имам добри спомени от Спа. След страхотния резултат на отбора в Унгария се надявам да постигнем резултати този уикенд, който е последният такъв преди лятната ваканция“, добави Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също има огромни очаквания за уикенда в Белгия. Пилотът на Ред Бул прекъсна негативната си серия, след като завърши трети в Унгария. Целта на мексиканеца е да продължи да се качва на подиума и да бъде все по-близо до Верстапен. До момента Перес има едно качване на подиума в Белгия, записано миналата година

„Отборната победа в Унгария беше страхотна. Невероятно е да участваш в такъв исторически момент в F1. Гордея се, че съм част от този екип, както и от това, което постигаме заедно. Всички свършиха невероятна работа през уикенда и работиха толкова усърдно. В крайна сметка трофеят беше крайният резултат от всичко това“, каза Перес.

„Целта ми в Белгия е да направя стъпка напред в представянето си и да бъда в челото от началото до края на уикенда. Времето ще бъде сложно, както винаги е на Спа. Освен това ще има и спринтов формат, така че времето за подготовка е много ограничено. Трябва да продължа да се подобрявам. Както винаги, целта е да постигна възможно най-добрия резултат в събота и неделя“, добави състезателят на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)