Начало Избрани Верстапен: Мисля, че този уикенд ще бъде доста луд

Верстапен: Мисля, че този уикенд ще бъде доста луд

1639
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен вярва, че специалната атмосфера на F1, съчетана с местния колорит и атмосфера на Маями, ще допринесат задоста луд“ уикенд в южната част на Флорида.

Петият кръг от Световния шампионат на Формула 1 ще се проведе на новата улична писта в Маями. Очакванията са, че това ще бъде знаково събитие както за състезателите, така и за феновете.

Верстапен се отправя към Флорида след убедителна победа в Гран при на Емилия Романя. Съотборникът му Серхио Перес осигури първия двоен успех на Ред Бул от сезон 2016 насам. Световният шампион ще се състезава със специална каска, която включва мотиви от хитовия сериал Маями Вайс.

Благодарение на 22-рата победа в кариерата си, Верстапен намали изоставането си от Шарл Льоклер от Ферари в класирането при пилотите на 27 точки.

Ферари и Ред Бул със сигурност ще внесат редица подобрения в своите автомобили този уикенд. Всички признаци сочат към още една ожесточена битка между Льоклер и Верстапен. Напълно непознатото улично трасе и странният му характер могат да нарушат реда на състезанието. На практика абсолютно всички състезатели започват от нулата. 

„Мисля, че този уикенд ще бъде доста луд!“ каза Верстапен в представянето на Ред Бул в Маями.

Очаквам с нетърпение състезанието в Маями. Карах на пистата на симулатора. Тренирахме и се подготвихме, доколкото можем, без да посещаваме пистата в реалния живот.“

Действащият световен шампион е голям почитател на състезанията на пистата Circuit of the Americas (COTA) в Остин, Тексас. Второто състезание в САЩ в програмата F1, е още една възможност да се наслади на американския начин на живот. През следващата година спортът ще посети и Лас Вегас. Пустинният град в щата Невада продължава експанзията на световния шампионат в Съединените щати.

Обичам да се състезавам в Остин. Хубаво е, че тази година ще отидем да се състезаваме в друг щат“, добави Верстапен.

Вълнуващо е, F1 става все по-голяма в САЩ. Ръководството и отборите работят усилено за популяризиране на спорта в САЩ. Тук се провеждат все повече състезания, така че стъпка по стъпка популяризираме F1 все повече.“

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също е ентусиазиран за старта в Маями. Това е град, който естествено привлича мексиканеца, предвид латиноамериканското му наследство.

Развълнуван съм, че тази седмица ще отида в Маями. Страхотно е, че календарът се разширява в Америка, която е много по-близо до дома ми. Един ден може би ще живея там!“ каза Перес.

Това е страхотен пазар за F1 и съм сигурен, че на състезанието ще има много латиноамериканци и мексиканци. Надявам да получа голяма подкрепа. Това ще бъде много важно състезание за отбора както на пистата, така и извън нея.“

След като изпробва Международния автодрум в Маями в симулатора на Ред Бул, Перес смята, че 5.412-километровото трасе има всички качества, за да предизвика добри състезания.

„Тези видове състезания са трудни за управление. Екипът върши невероятна работа, за да се увери, че Макс и аз можем да се съсредоточим върху пилотирането си.“

Потенциално това може да бъде добро място за състезания с тези много дълги прави. Мисля, че изборът на правилното ниво на притискане ще бъде най-голямото предизвикателство за всички отбори“, коментира Перес.

Сега се боря за полпозишъни и подиуми всяка седмица. Това е страхотна мотивация да продължавам да натискам и да се фокусирам. Просто искам да постигам по-добри резултати седмица след седмица. С нетърпение очаквам да видя какво можем да направим в Маями“, заключи Серхио Перес.