Начало Избрани Верстапен разкри дизайна на своята каска за Маями

Верстапен разкри дизайна на своята каска за Маями

1159
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен,, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен разкри дизайна на своята каска. Пилотът на Ред Бул има за цел да направи фурор този уикенд по време на дългоочакваното откриване на Гран при на Маями. Световният шампион ще се състезава със специален състезателен шлем, включващ мотиви от хитовия сериал от 80-те години на XX в. Маями Вайс.

Тази седмица F1 се връща във Флорида за първи път от 1959 г. насам. Тогава нейните отбори и пилоти се състезават в Себринг по време на първото издание на Гран при на САЩ. Победител става Брус Макларън oт екипа на Купър.

Пренасяното на партито на F1 e в Маями е сравнено с рай, заобиколен от магически осветени
кули, извиращи от блестящи води. Всички това издига блясъка и очарованието на спорта на следващо ниво.

След победата си в Гран при на Емилия Романя, Верстапен намали разликата с лидера в шампионата Шарл Льоклер на 27 точки. Нидерландецът е решен да запази инерцията си и в Маями.

Преди да излезе на пистата по-късно тази седмица, Верстапен извади от чантата си с трикове нов дизайн на своята каска, за който казва, че е един от любимите му до момента.

За първи път отиваме там, така че съм наистина развълнуван да бъда там и си помислих защо да не добавим малко от аромата на Маями Вайс?“, каза действащият световен шампион, докато разкриваше специалния си капак.