Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Отборът се чувства уверен за Сузука

Верстапен: Отборът се чувства уверен за Сузука

1035
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Япония. Пилотът на Ред Бул ще се бори за победата в квалификацията и състезанието. Верстапен добави, че „отборът се чувства уверен“ за рейс уикенда в Сузука.

Верстапен не завърши последната надпревара в Австралия. Трикратният световен шампион имаше сериозен проблем със спирачките, заради който беше принуден да се прибере в бокса. По този начин беше прекъсната серията на нидерландеца от девет поредни победи. Верстапен също така записа първо отпадане от две години насам.

Тази седмица Верстапен се насочва към Япония. 26-годишният състезател има прекрасни спомени от Сузука. През 2022 г. той спечели съкратената надпревара на наводненото трасе и си гарантира втора световна титла. Миналата година той отново записа убедителен успех в Япония и помогна на Ред Бул да стане шампион при конструкторите

Очакванията са Ред Бул да се представя много силно заради характеристиките на Сузука. Уикендът в Япония ще бъде още по-специален заради факта, че трасето е собственост на основния технически партньор на Ред Бул- Хонда. Това ще бъде предпоследната Гран при на Япония, в която Хонда работи с Ред Бул.

„Сузука винаги е страхотна писта за състезания. Като отбор сме имали много специални спомени тук през годините, включително спечелването на миналогодишния шампионат при конструкторите, както и вторият ми шампионат при пилотите“, сподели Верстапен.

„Беше хубаво да си починем със семейството и приятелите преди началото на състезанията. Също така винаги е забавно да можем да прекараме известно време и в Токио“, продължи пилотът на Ред Бул. „Последното състезание в Мелбърн беше злополучно за нас. Такива неща се случват. От друга страна постигнахме девет поредни победи в състезанията, което е впечатляващо постижение, така че се стремим да се върнем още по-силни за този уикенд.“

„Отборът се чувства уверен за Сузука това е емблематична писта и винаги е забавна за каране. На нея има много високоскоростни завои и висока деградация на гумите. Заради това трябва да гарантираме, че ще оптимизираме представянето си, особено при прогнозите за много дъжд през този уикенд. С нетърпение очаквам да се върна в автомобила и съм готов да се боря за победата този уикенд“, добави Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес се качи на подиума в Сузука през сезон 2022. Миналата година мексиканецът отпадна заради поражения в колата след контакт с Люис Хамилтън

„Очаквам с нетърпение тази седмица. Япония винаги е страхотно състезание в календара. Тази година ще караме тук много по-рано през сезона, което ще направи нещата интересни. Винаги обичам да ходя в Токио преди началото на състезателната седмица. Храната в Япония е едно от любимите ми неща, така че ще се постарая да й се насладя, преди да се отправя към Сузука, за да се съсредоточа върху състезанието“, заяви Перес.

„Тази писта винаги предлага вълнуващи състезания, а спускането в първи завой е емблематично за спорта. Забавно е, ако излезеш начело там! Времето понякога може да повлияе на нещата заради дъждовете, които често се появяват. По това време на годината изглежда, че положението може да е такива. Затова трябва да използваме максимално моментите, които имаме с автомобила, за да усъвършенстваме настройките. Австралия не беше най-добрият старт за отбора заради наказанието което получихме и повредите в състезанието. Преодолявали подобни моменти и преди. Искаме да се върнем на подиума този уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.