Начало Избрани Верстапен отрече да има инсталиран симулатор в частния си самолет

Верстапен отрече да има инсталиран симулатор в частния си самолет

887
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отрече да има инсталиран симулатор в частния си самолет. Двукратният световен шампион в F1 отговори на слуховете, че разполага с последно поколение симулатор дори и когато пътува по въздух.

Не е тайна, че Верстапен е голям фен на електронните игри. Пилотът на Ред Бул участва в последното издание на виртуалните 24 часа на Льо Ман. 25-годишният състезател водеше през по-голямата част от състезанието преди да бъде изхвърлен няколко пъти заради проблеми със сървърите на играта rFаctor 2. Верстапен нарече цялото събитие „клоунада“ и разкритикува организаторите. Той дори заяви, че повече едва ли ще се включи в подобни виртуални надпревари.

Въпреки това д-р Марко заяви, че Верстапен едва ли ще прекрати участията си във виртуални състезания. Съветникът на Ред Бул дори каза, че той е инсталиран симулатор в частния си самолет.

„Макс няма да се откаже от такива неща. Той дори е преустроил частния си самолет, за да може в бъдеще да кара симулатори във въздуха. Но това е добре, защото той има нужда от това разсейване. В крайна сметка повече време в [симулаторите] не му навреди когато спечели двете си титли.“

Верстапен коментира тези слухове и заяви, че казаното от д-р Марко не е съвсем вярно. Пилотът на Ред Бул потвърди, че наистина се изгражда нов симулатор, който обаче няма да се намира в личния му джет.

„Мисля, че той не е разбрал правилно и е казал самолет“, коментира Верстапен. „Не, няма да инсталирам такъв в самолета си. Мисля, че това би било малко абсурдно.“

Новият симулатор ще бъде разположен в неговия моторхоум за европейските стартове от сезон 2023 в F1.

„Казах му, че искам да инсталирам симулатор там, за да мога да продължа да карам и през нощта. Това е моето хоби, което ме поддържа в кондиция“, обясни състезателят на Ред Бул.

Междувременно Верстапен подписа договор за партньорство с EA Sports. Американската компания издава най-продаваните годишни спортни игри FIFA (EA Sports FC), Madden NFL, както и официалната игра за хокей на лед NHL. Най-забележително е, че EA Sports притежава изключителния лиценз за производство на игри от F1 след като купи досегашния разработчик Codemasters.

Верстапен е запален играч на FIFA. Нидерландецът обаче няколко пъти е критикувал официалната серия игри за F1. Пилотът на Ред Бул отказа да участва във виртуалните серии Гран при, които бяха пуснати малко след началото на пандемията от коронавирус.

Верстапен каза, че се гордее да се присъедини към EA Sports и да си сътрудничи с американската компания през 2023 г.

„Независимо дали става дума за игри с моите приятели или за поддържане на конкурентоспособност, EA Sports винаги е била голяма част от живота ми когато съм далеч от пистата. EA Sports е икона за толкова много милиони фенове и аз съм горд да ги представлявам през сезон 2023“, каза Верстапен.

Старши вицепрезидентът на EA Sports & Racing Андреа Хопелaйн заяви, че компанията е развълнувана да включи Верстапен в съдържанието на своите заглавия.

„Макс е упорит състезател и истински шампион, който споделя дълбока любов към игрите и играта. Ние винаги сме развълнувани да си сътрудничим с него като един от най-добрите спортисти в света. Така ще можем да съберем повече фенове чрез нашите преживявания в EA Sports.“