Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен, Перес и Гасли с нови двигатели. Без наказания за пилотите на...

Верстапен, Перес и Гасли с нови двигатели. Без наказания за пилотите на Ред Бул, Пиер ще потегли от питлейна.

6347
0
Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пул

След като Макс Верстапен загуби мощност в двигателя си по време на квалификацията вчера от отбора решиха да сменят неговата задвижваща система, както и тази на съотборника му Перес. Те ще получат третият и последен от разрешените за сезона двигател с вътрешно горене, MGU-H, MGU-K и турбо.

Двамата няма да бъдат наказани и ще стартират съответно 10-ти и 11-ти. При следващо поставяне на някой нов елемент от изброените обаче, те ще трябва да потеглят от дъното на колоната.

Хелмут Марко заяви, че проблемът с двигателя на Макс е бил механичен. Той бе изключително разочарован, тъй като според него това е възможно най-лошото трасе за подобно класиране в квалификацията след Монако и Сингапур.

Пиер Гасли, който също е със задвижваща система на Ред Бул Пауъртрейнс, ще смени тези и други елементи. От ФИА потвърдиха, че промяната е направена без одобрението на техническия им делегат. Така французинът ще трябва да стартира от питлейна. Пилотът на Алфа Таури се класира едва 19-ти във вчерашната квалификация и при всички случаи щеше да потегли от дъното за надпреварата в Унгария.

По-рано този уикенд бе обявено, че Верстапен ще използва последната разрешена скоростна кутия за сезона като той ще бъде наказан при още една такава. Същата е ситуацията и при Льоклер, който също постави нова скоростна кутия преди квалификацията вчера.