Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен похвали главния стратег на Ред Бул

Верстапен похвали главния стратег на Ред Бул

3500
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен похвали главния стратег на Ред Бул Хана Шмиц. Благодарение на нейните решения, световният шампион стигна до победата на Хунгароринг, въпреки че потегли десети.

Състезателят на Ред Бул бе сериозно подпомогнат от по-добрата стратегия, която му помогна да изпревари Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. В последния възможен момент Верстапен реши да потегли със софт точно както своя съперник от Мерцедес. Причината за тази промяна бе проблеми със сцеплението по време на опознавателната обиколка на трасето.

За разлика от Верстапен, от Ферари решиха да потеглят с медиум. Шарл Льоклер успя да изпревари Джордж Ръсел и започна да се откъсва пред своите съперници. Монегаскът изглеждаше като фаворит за победата, преди да бъде повикан в бокса, за да покрие стратегията на световния шампион. Автомобилът на Льоклер бе оборудван с гуми хард. Това решение на Скудерията унищожи всички шансове за победа на 24-годишния спортист. В крайна сметка той остана шести след като направи второ спиране.

От другата страна, Верстапен бе изключително щастлив. Това бе първа победа за нидерландеца в Унгария и общо трети успех за Ред Бул на трасето край Будапеща.

Световният шампион коментира важността на решенията на Хана Шмиц по време на състезанието в Унгария.

„Не можеш да си позволиш много грешки“, заяви Верстапен.

Разбира се, много е трудно винаги да бъдеш от добрата страна. Но мисля, че в отбора има много добри и талантливи момчета и момичета.“

„Според мен, Хана, нашият главен стратег, беше безумно спокойна. Да, тя наистина е много добра.“

След финала на състезанието на Хунгароринг от Ферари заявиха, че не са имали никакви шансове да се борят за победата заради по-хладното време на пистата. Това се видя ясно при Карлос Сайнц. Испанецът сложи меки гуми, но бе изпреварен от Люис Хамилтън.

Според Верстапен, Ред Бул не е имал толкова голямо предимство пред Ферари. Той вярва, че изборът на правилните гуми в най-точния момент е довел до успеха в Унгария.

Знаем, че нашият автомобил като цяло е бърз. Все пак смята че през цялото състезание колата на Ферари също беше много бърза. Те просто направиха грешно решение, слагайки твърдите гуми“, каза Верстапен.

Все още има много неща, които можем да разгледаме и да разберем какво можем да направим по-добре..“

Мисля, че самото състезание, разбира се, беше много добро. Искам да кажа, че да стартираш 10-и и да спечелиш състезанието на писта като тази, разбира се, е много, много добре. Но има много неща, които ще анализираме.

Винаги има няколко области, в които можехме да се справим по-добре. Но като цяло, разбира се, съм много доволен от днешния ден.“

„Разбира се, самата надпревара беше много добра. Искам да кажа, че да стартираш 10-ти и да спечелиш състезанието на писта като тази е много, много добре. Но има много неща, които тепърва ще анализираме.“

Винаги има няколко области, в които можехме да се справим по-добре. Но като цяло съм изключително доволен от вчерашния ден“, завърши Макс Верстапен.