Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен пред Сайнц и Льоклер в третата тренировка в Монако

Верстапен пред Сайнц и Льоклер в третата тренировка в Монако

2091
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен записа най-бързата обиколка във финалната тренировка за Гран при на Монако в F1. Пилотът на Ред Бул завъртя тур за 1:11.294, като изпревари с 47 хилядни Карлос Сайнц. Трети на 0.258 остана Шарл Льоклер, следван от Валтери Ботас и Серхио Перес. Сесията бе прекратена преждевременно заради катастрофа на Мик Шумахер.

Температурата на въздуха в последната тренировка бе 18 градуса, а тази на пистата- 27. Влажността бе 70 %.

 

В първите няколко минути всички пилоти бяха в гаражите на своите отбори. Първи на пистата излезе Кими Райконен от Алфа Ромео с гуми софт. Веднага след него се появи и неговият съотборник Антонио Джовинаци. Първото най-добро време записа Райконен- 1:14.293.

10 минути след началото на сесията начело бе Карлос Сайнц, следван от Райконен и Джовинаци. Състезателите на Мерцедес и Макс Верстапен все още бяха в бокса. Времето на Сайнц бе подобрено от Льоклер. Сайнц отново излезе начело с обиколка за 1:12.533, но отново бе изпреварен от своя съотборник.

С напредване на времето пилотите на Ферари продължаваха да са на върха, следвани от Серхио Перес и Макс Верстапен. Нидерландецът успя да излезе на втора позиция, на малко повече от десета зад Шарл Льоклер. На последните две места бяха Мик Шумахер и Никита Мазепин. Верстапен отново атакува времето на пилота от Монако и излезе на върха с 1:11.485. Малко след това Сайнц отново подобри времето на Макс и го изпревари с 33 хилядни.

След преполовяване на последната тренировъчна сесия първото време бе за Сайнц. След него се движеха Верстапен, Льоклер, Хамилтън, Ботас, Перес, Норис, Джовинаци, Гасли и Строл. Единствено Серхио и Пиер бяха записали своите постижения с гуми медиум.  Норис и Льоклер едва не се удариха в подхода към последния завой на трасето.

След започването на квалификационните симулации Карлос подобри още своето време, а Николас Латифи се удари в шикана до басейна и предизвика спиране на тренировъчната сесия.

След рестартирането на третата свободна тренировка пилотите отново бяха на пистата в опит да подобрят своите постижения. Верстапен отново даде второ време, а Серхио Перес попадна в трафик. До края на сесията Серхио записа четвърто време, а Макс записа най-добро време за 1:11.294.

В последните минути на сесията Мик Шумахер отново катастрофира и предизвика ново спиране на сесията, която така и не бе рестартирана.

В крайна сметка Верстапен остана с най-добро време, следван от Сайнц и Льоклер. Четвърти и пети останаха Ботас и Перес. Tоп 10 бе допълнен от Норис, Хамилтън, Райконен, Гасли и Фетел.