Начало Избрани Верстапен призова Ред Бул да се съсредоточи върху извличането на повече ефективност...

Верстапен призова Ред Бул да се съсредоточи върху извличането на повече ефективност от RB18

2394
0
Maкс Верстапен, Ред Бул
Maкс Верстапен, снимка Венелин Николов

Макс Верстапен призова екипа на Ред Бул да се съсредоточи върху извличането на повече ефективност от своя болид RB18 въпреки победата в Канада. 

Световният шампион остава здраво стъпил на земята. В момента той има преднината от 46 точки пред съотборника си Серхио Перес след успеха в Монреал. Тогава пилотът на Ред Бул спечели шестата си победа в общо девет състезания от началото на сезон 2022 в F1.

Но до края на календара остават още тринадесет кръга. Верстапен е наясно, че Ферари все още има достатъчно време да атакува и да надвие Ред Бул в спора за световната титла.

Скоростта на Сайнц спрямо Верстапен във втората половина на състезанието миналия уикенд беше поредното напомняне, че битката в челото между Червените бикове и Черните кончета е далеч от приключила.

Все още сме много далече от финала на сезона. Знам, че разликата е доста голяма, но също така знам, че тя може да се промени много бързо“, каза Верстапен, цитиран от Motorsport. com.

Искам да кажа, че след третото състезание изостанах с 46 точки. Просто трябва да останем спокойни, да се съсредоточим и да се подобрим. Не разполагахме с най-бързата кола в последното състезание.“

„Нещата се колебаят. Например миналия уикенд Баку], колата изглеждаше добре в състезанието. В Канада нещата далеч не изглеждаха толкова сигурни. Все пак успяхме да спечелим. Според мен също е полезно качество. Сега просто трябва да работим заедно с целия отбор, за да се опитаме да намерим малки подобрения в автомобила RB18.“

От началото на сезона Скудерията има предимство пред своя съперник в квалификациите. Шарл Льоклер доминира в съботите след като има спечели шест полпозишъна от началото на тазгодишната кампания.

Неотдавнашните проблеми с надеждността в лагера на италианците и по-ниската максимална скорост на Ферари наклониха везните в полза на световния шампион в измилата надпревара. Въпреки това Верстапен очаква борбата за надмощие да продължи да се променя напред-назад. Според него, тя ще се промени в зависимост от формата на всеки от екипите, типа на пистата и непредвидените обстоятелства.

Не смятам, че винаги са били по-бързи в събота и по-бавни в неделя. Мисля, че в Барселона те бяха бързи и в двата дни. Ситуацията бе подобна и в няколко други старта.“

Така че съотношението на силите просто се върти малко напред-назад. Разбира се, трябва да разберем, че в събота също валя. Може би това не ни помогна в неделя. Тогава пистата беше по-зелената писта. Това са все неща, които трябва да разгледаме.“

Може би тези неща зависят от разположението на трасето, бордюрите и т.н. Със сигурност ще разгледаме всички неща и ще направим съответните изводи. В момента е трудно да се обясни защо те бяха малко по-бързи от нас в състезанието“, обобщи Макс Верстапен.