Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Промените за подовете са прекалени

Верстапен: Промените за подовете са прекалени

1656
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Част от новите изисквания на ФИА за подовете на болидите от Формула 1 влизат в сила този уикенд – от Гран при на Белгия. Промените бяха въведени от федерацията с основание безопасността на пилотите, за да се ограничи подскачането на колите. Отборите на Ред Бул и Ферари се противопоставиха на мерките, но не могат да ги спрат, когато ФИА ги въвежда заради повишаване на сигурността. За догодина бе постигнат компромис – повдигане с 15 мм вместо първоначално посочените 25 мм, но все пак двата екипа изобщо не са доволни от новите изисквания. Макс Верстапен заяви, че всички вече контролират или са елиминирали подскачането.

„Според мен тези промени са малко прекалени. В последните състезания се видя, че повечето отбори в малка или по-голяма степен вече контролират поведението на колите си, включително екипите, които всъщност поискаха тези неща – те също ги управляват далеч по-стабилно“, заяви Верстапен

„В момента не мога да кажа, че е ясно тези промени колко ще навредят на отделните отбори. Интересно ще е да се види. Не мисля, че ще има проблеми при нас“, допълни нидерландският пилот.

Верстапен има 80 точки аванс пред Шарл Льоклер от Ферари в генералното класиране при пилотите. Преднината на Ред Бул спрямо Скудерията в подреждането при конструкторите е почти 100 точки. Въпреки това Макс повтори предупреждението на Кристиан Хорнер още отпреди лятната пауза, че тимът от Милтън Кийнс не може да си позволи да се отпуска.

„Много неща могат да се объркат или да се получат както трябва. Намерението ни е да продължим да печелим – това ще е подходът ни за оставащите надпревари.“

„Винаги искаме най-добрия възможен резултат, а това е победата. Никога не сме работили на принципа: „А, тук може и да сме втори“. Разбира се, целта е да завършваме състезанията и без проблеми. Има още 9 старта, така че ще се постараем да вземем 9 победи“, каза още Верстапен.