Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Работата с гумите е трудна. Сцеплението е ниско, бързо прегряват, имаме...

Верстапен: Работата с гумите е трудна. Сцеплението е ниско, бързо прегряват, имаме проблеми с баланса

1023
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели шести пореден полпозишън през сезон 2024, но успехът в сесията за разпределение местата на грида в Маями дойде по-трудно.

„Усещането в болида бе по-добро след промените, които направихме, но открихме, че комбинацията от няколко фактора направи карането особено сложно“, коментира Верстапен.

„Работата с гумите върви трудно този уикенд. Сцеплението е доста ниско, бързо прегряват, а освен това имаме проблеми с баланса на колата. Условията бяха доста непредсказуеми. Мисля, че за всички бе сложно да направят чиста обиколка“, продължи Верстапен

„В крайна сметка най-важното е, че сме на полпозишън. Това означава общо 7 поредни пола (от Абу Даби през 2023-та насам – б.р.) и постижение, с което можем да се гордеем. Смятаме, че направените промени ще ни помогнат за по-лека надпревара, а не бива да пренебрегваме и успеха в спринта. Усещането при управление е малко по-нормално, когато гумите загреят и се стабилизират. Стратегията в Гран при състезанието ще е по-проста. Надявам се това да помогне и за намаляване на износването“, каза още Верстапен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Съотборникът му Серхио Перес се класира четвърти в квалификацията и ще стартира от втора редица за Гран при на Маями. Мексиканският пилот на Ред Бул каза, че сесията е била много сложна за него.

„Нищо не беше наред със сцеплението. Гумите бяха твърде горещи и на границата. Не използвахме максимума от потенциала си, а мисля, че имахме възможност да се борим за полпозишън. Накрая аз сбърках във финалния си тур в осми завой, което вероятно ми коства първа редица“, посочи Перес

„За съжаление съм от грешната страна на грида, но в състезанието ще продължим да се борим. Ще анализираме сесията си, защото бяхме бързи и имаше още скорост в колата. Иначе според мен всички изпитваха сходни проблеми. В отделни обиколки лично аз нямах темпото дори от Q1. Надпреварата ще е особено натоварена в сериозна жега, но темпото е налице и всичко може да се случи. Надявам се промените, които направихме след спринта, да помогнат за подобрение на състезателното ни темпо“, добави Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)