Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен няма желание да бъде въвличан в дискусии за инцидента, фокусира се...

Верстапен няма желание да бъде въвличан в дискусии за инцидента, фокусира се върху работата

1782
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен няма желание да бъде въвличан в дискусии относно инцидента с Люис Хамилтън в началото на Гран при на Великобритания, заяви самият пилот. Той допълни, че вече се съсредоточава върху работата си.

„Нямам какво толкова да кажа относно медийната вихрушка. Честно казано, не се интересувам да бъда въвличан в каквото и да е по въпроса. Знам какво стана на Силвърстоун, тъй като бях в колата. Ясно е, че се чувствам по определен начин заради това как приключи състезанието ми. Но сега се фокусирам върху това да сме възможно най-добри на писта, за да останем начело в шампионата.“

„Отборът може да се погрижи за официалната страна на нещата и ако нещо относно катастрофата трябва да се разглежда. Моята работа е същата, каквато винаги е била – да съм на максимално високо ниво и да се постарая да спечеля в неделя“, коментира Верстапен

Нидерланският пилот каза също така, че е малко понатъртен след удара си в предпазните бариери на Копс, но се чувства добре и тренира нормално.

„Направих 24-часово сим състезание тази седмица. Това бе добър тест как ще реагира тялото ми при продължително седене в една и съща позиция. Чувствах се напълно добре, което ме кара да съм положително настроен преди уикенда. Определено съм готов отново да се боря“, допълни пилотът на Ред Бул.

По-рано през седмицата съветникът на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че Макс ще се бори честно на Хунгароринг и не мисли за отмъщение.

От Ред Бул официално поискаха преразглеждане наказанието на Хамилтън от Силвърстоун. Утре двамата пилоти и представители на отборите им имат насрочена видео конференция със стюардите. След това трябва да бъде взето решение дали предоставената от тима от Милтън Кийнс информация е нова за случая и дали е достатъчна, за да се проведе ново разглеждане.