Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се надява на нов успех по улиците на Монте Карло

Верстапен се надява на нов успех по улиците на Монте Карло

1357
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Монако. Пилотът на Ред Бул се надява да запише още един успех на уличната писта в Монте Карло. Верстапен също така посочи, че квалификацията ще бъде от огромно значение.

Верстапен спечели последния старт в Имола. Успехът на нидерландеца обаче не дойде никак лесно. В последните турове Верстапен изоставаше сериозно от Ландо Норис и имаше проблеми с гумите. Трикратният световен шампион няколко пъти излезе извън очертанията на трасето. В крайна сметка Верстапен успя да финишира на по-малко от секунда преди британския си съперник и да грабне трети пореден успех на италианското трасе.

Тази седмица Верстапен се насочва към Монако. Подобно на повечето си колеги, състезателят на Ред Бул също живее в Княжеството. До този момент Макс има два успеха, включително този пред миналата година. Тогава той успя да се справи най-добре в променливите условия на тясното градско трасе

Верстапен е фаворит за победата и в тазгодишното издание на Гран при на Монако. Нидерландецът обаче ще трябва да се справи с пилотите на Макларън и Ферари и да запише перфектна обиколка в квалификацията.

„Беше страхотно да спечелим победата в Имола при такава равностойна битка. Сега очаквам с нетърпение второто състезание от двойния кръг. Тъй като това е тясна улична писта, е важно да започнем работа и да направим силна квалификационна сесия, тъй като винаги е особено трудно да се изпреварва тук“, сподели Верстапен.

„Състезанието в Монако често зависи от стратегията и изисква голяма концентрация и съсредоточаване. Прегледахме какво трябва да направим и върху какво да надградим, за да извлечем максимална ефективност от автомобила тук“, продължи пилотът на Ред Бул. „Сега очакваме с нетърпение да видим какво ще ни донесе уикендът. Монако винаги е изключително натоварен и забързан уикенд. Затова беше добре да се приберем у дома, да се отпуснем и да презаредим батериите преди състезанието. Хубаво е и да пътуваш до вкъщи след края на сесиите, тъй като трасето е много близо до дома“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес спечели надпреварата в Монако преди две години. Миналия сезон той катастрофира още в Q1 и потегли от дъното на решетката. Това компрометира състезанието му и в крайна сметка той финишира извън топ 10. Сега целта му е да се върне на подиума и да намали разликата спрямо Макс

„Монако винаги е едно от най-значимите състезания в календара. Имам късмета да съм победител в състезание в Монте Карло, което е много специално за мен. Понякога изглежда, че състезанието е на второ място тук, защото всичко около него е толкова голямо. Ние винаги идваме тук съсредоточени до край. Екипът гарантира, че можем да се концентрираме върху това, което е важно, а именно да извлечем всичко от автомобила“, каза Перес.

„Натискът за постигане на резултати идва още в квалификацията. В неделя изпреварванията са почти невъзможни. Знам, че трябва да се справя по-добре след трудния уикенд в Италия. Нещата на Имола не се получиха. Работим усилено, за да разберем, че ще извлечем максимума от много бързия автомобил и ще го поставим там, където му е мястото. Искам да си върна инерцията и да се кача на подиума. Знаем, че можем да постигнем силно представяне този уикенд“, заключи Серхио Перес.