Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен си върнал на Перес в Бразилия заради катастрофата на Серхио в...

Верстапен си върнал на Перес в Бразилия заради катастрофата на Серхио в квалификацията в Монако?

8885
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отказа да изпълни нареждане от бокса в края на Гран при на Бразилия и да пропусне напред съотборника си Серхио Перес. Мексиканският пилот се бори за второто място в световния шампионат на Формула 1 за 2022 г. Той се обади по радиото, за да каже, че точките му трябват. В крайна сметка Верстапен не го пусна. Впоследствие се появи предположение, че си връща заради случилото се по-рано тази година в Монте Карло.

По време на квалификацията в Монако Перес катастрофира в края на Q3

Той се завъртя и се удари в бариерата преди влизането в тунела. Карлос Сайнц не можа да спре и се блъсна в него. Фернандо Алонсо също се оказа в стената. Верстапен успя да не се удари в мелето, но не можа да завърши последния си бърз опит. Той бе особено подразнен, тъй като за втора поредна година инцидент не му позволи да финишира финалната си квалификационна обиколка. През 2021 г. пак в края на Q3 катастрофира Шарл Льоклер, който и в двата случая спечели полпозишъна за домашната си надпревара.

След тазгодишната квалификация Верстапен не скри раздразнението си.

„Втора поредна година, просто ужасно“, коментира тогава той.

В Монако и седмиците след това имало предположения, че Перес нарочно е катастрофирал. Според the-race.com в нидерландски медии дори се е появила информация, че Серхио си бил признал пред екипа.

След финала на Интерлагос Верстапен заяви, че „нещо, случило се в миналото“ е причина за ситуацията на пистата. Съотборникът му каза: „Макс показа какъв е наистина“.

По време на състезанието Верстапен заяви на питуола на Ред Бул, че още миналото лято е наредил да не му дават подобни указания.

„Ясно ли е?“, добави нидерландецът.

След финала реакцията му бе значително редактирана.

„Всички седнахме и говорихме преди да дойда при медиите. Сложихме всичко на масата. Разбира се, че разбирам гледната точка на Чеко. Наясно съм защо е разочарован.“

„Аз имам своите причини за станалото – защо не го направих. За нещо, което се случи в миналото“, заяви Верстапен

Преди финалната надпревара за сезона в Абу Даби Перес и Льоклер са с равни точки – по 290.