Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че може да вземе 5 победи този сезон

Верстапен смята, че може да вземе 5 победи този сезон

1310
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че вече е възможно да спечели 5 победи този сезон. И така той да изпълни целта, поставена от главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко. Преди началото на сезона австриецът каза, че „биковете“ трябва да спечелят поне 5 победи тази година.

Доскоро тази задача изглеждаше почти невъзможна за изпълнение, след като Мерцедес спечели първите 8 състезание от сезона. В последните 3 кръга обаче Верстапен взе 2 победи – в Австрия и Германия и така излезе на 3-о място в класирането при пилотите.

„Говорих с Хелмут за това преди началото на сезона и му казах, че 5 победи са много оптимистично нещо за първата ни година в тандем с Хонда, каза Верстапен. – Но след като спечелихме първата си победа, Марко каза, че можем да достигнем до 5. И аз се съгласих.

Вече имаме 2 успеха и знаем, че обикновено във втората половина от сезона се подобряваме още повече заради ъпдейтите ни. Надявам се да намалим изоставането си спрямо Мерцедес и спрямо Ферари в квалификациите. В тях те още са много бързи. Ако сме по-напред в решетката, ще имаме повече шансове да спечелим.“

Верстапен заяви още, че не е съгласен с това, че Шарл Льоклер не бе наказан за опасно пускане от бокса от механиците си в Германия.

Екипът на Ферари се размина само с глоба от 5000 евро. За същото нещо в Монако Макс получи санкция от 5 секунди, която го лиши от 2-ото място.

Според информация на Autosport отсега нататък пилот, който бъде пуснат от пита не по безопасен начин, задължително ще получи времево наказание от стюардите на ФИА. Верстапен смята, че ако тимовете се разминават само с глоба, то това ще ги насърчи да правят подобни опасни пускания.