Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че виртуалната кола за сигурност му е попречила да атакува...

Верстапен смята, че виртуалната кола за сигурност му е попречила да атакува 3-ото място

2169
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул КОнтент Пуул

Макс Верстапен смята, че назначаването на режим на виртуалната кола за сигурност към края на състезанието в Азербайджан не му е дало шанс да атакува 3-ото място.

Пилотът на Ред Бул се движеше на 4-а позиция и не беше далеч за Себастиан Фетел. В периода на виртуален сейфтикар обаче гумите му изстинаха много и той изостана.

„Бях наваксал 7-8 секунди спрямо пилота пред мен и всичко вървеше добре, обясни Верстапен. – Но щом беше назначен режимът на виртуална кола за сигурност, загубих много от температурата в гумите.

Изглежда нашата кола беше по-чувствителна към такива промени. След подновяването на състезанието се пързалях доста. А щом нямаш сцепление на тази писта, губиш много време.”

Верстапен влезе за единствената си смяна на гуми най-късно от лидерите. Което според него е бил добър ход и в края е настигал пилотите пред него. И ако не е бил виртуалният сейфтикар, той е можел да се пребори за подиум.

Макс заяви още, че в тима смятат, че съотборникът му Гасли е счупил полуоска. И затова холандецът е получил инструкции да стои по-далеч от бордюрите и особено да избягва този на завой 16.