Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен ще стартира от дъното на колоната в Русия след смяна на...

Верстапен ще стартира от дъното на колоната в Русия след смяна на двигателя

5125
0
Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Рейсинг

Макс Верстапен ще използва четвъртата си задвижваща система за сезона – една повече от позволените три. Нидерландецът вече бе наказан с три места след катастрофата си с Хамилтън на Монца, което означаваше, че във всички случаи най-високата позиция, от която можеше да стартира е четвърта. Това обаче вече е без значение, тъй като наказанието за смяна на двигател означава, че Макс ще стартира от дъното на решетката, заедно с Шарл Льоклер.

Една от причините, поради които се налага използването на четвърта задвижваща система, е тежкия удара на Макс в Силвърстоун, при който той загуби единия от двигателите, с които разполагаше. Верстапен завърши днешните тренировки на съответно трета и шеста позиция, като значително изоставаше от пилотите на Мерцедес. Нидерландецът обаче споделя, че днешния резултат не е единствената причина за решението на отбора.

„Не е само до резултата. Взехме предвид всичко, включително и времето. Мислим, че ще е най-добре да получим наказанието тук. Просто се опитваме да направим възможно най-добрата кола за състезанието. Надявам се да сработи, но нека изчакаме до утре да видим какво ще се случи.“

По време на втората тренировка Макс се оплака по радиото, че не му достига скорост, за да изпреварва. Пилота на Ред Бул губеше най-много време в сравнение с Ботас и Хамилтън именно в първи сектор, където е и най-дългата права. Това го кара да мисли, че ще бъде трудно да се изкачи до по-високите позиции.

„През 2018 имахме по-голяма разлика във времената с отборите в средата на колоната. Ще бъде трудно да се изкачим нагоре. Но ако не бяхме получили наказанието тук, трябваше да го направим другаде. Ще направим всичко възможно да завършим възможно най-напред.“

Серхио Перес пък завърши двете тренировки на съответно 9-о и 11-о място. Мексиканецът сподели, че е доволен от представянето си в първите два сектора, но изпитва затруднения в последния сектор. Въпреки това, той мисли, че има потенциал в колата си и се надява да бъде близо до пилотите на Мерцедес в квалификацията и състезанието, макар и да признава, че това ще бъде изключително трудно.