Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Стартовете бяха много важни днес

Верстапен: Стартовете бяха много важни днес

712
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието в Бразилия. Пилотът на Ред Бул потегли от полпозишън и записа още една победа към сметката си за сезон 2023 в F1. Според Верстапен, стартовете в днешната надпревара са били ключът към неговия успех.

Верстапен имаше отлична реакция при първия старт на надпреварата. Трикратният световен шампион защити първата позиция в подхода към завоите „Сена-S“. Същевременно в по-задната част на колоната имаше инцидент, заради който бе развят червен флаг

Състезанието в Бразилия бе рестартирано след близо половин час. Верстапен отново потегли отлично и запази първото място. После той бе притеснен за малко от Ландо Норис (Макларън). Макс обаче вдигна темпото и се откъсна от своя съперник.

Подобно на по-голямата част от състезанията през тази година, Верстапен се намираше в собствена лига и тотално контролираше надпреварата в Бразилия. Пилотът на Ред Бул записа втори успех на пистата Интерлагос след този през 2019 г. Освен това нидерландецът спечели 17-ти успех за сезона, с което продължава да подобрява собствения си рекорд.

Макс посочи, че двата старта са били ключът към неговия успех.

„Стартовете бяха много важни днес. За щастие и при двата се справим много добре“, сподели Верстапен. „След това цялото състезание беше свързано с управлението на гумите. Бяхме добри с всеки тип гуми, особено в средния стинт. Там бяхме много силни и успяхме да направим малко разлика“, добави пилотът на Ред Бул. Верстапен е останал максимално фокусиран по време на цялата надпревара.

„Всичко изглеждаше доста добре. Заради високите градуси постоянно коригираш автомобила, така че фокусът винаги трябва да е на място, но за щастие днес се получи добре“, каза още Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул вече гледа към следващия старт в Лас Вегас. „Ще бъдем много по-различно от сега. Това изглежда страхотна улична писта, която ще е пълна с изненади“, завърши Макс Верстапен.


Съотборникът на Верстапен Серхио Перес потегли девети и финишира четвърти. Мексиканецът води оспорвана битка с Фернандо Алонсо, която в крайна сметка загуби.

„Той си го върна. Изчерпах енергията си и той си го върна. Беше добро, честно състезание, както винаги е с Фернандо. Много е приятно да се състезаваш срещу него. Честно казано днес загубих по един прост начин. Не мога да не призна, че той свърши страхотна работа“, каза Перес. Пилотът на Ред Бул определи уикенда в Бразилия като „добър“, макар да изпусна подиума днес.

Да, целият уикенд беше наистина добър. Просто нямахме късмет с жълтия флаг в петък. Иначе мисля, че трябваше да сме много по-нагоре в подреждането“, добави Серхио Перес.