Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не е необходимо да говорим за темпо. Тази дискусия е за...

Верстапен: Не е необходимо да говорим за темпо. Тази дискусия е за Q3 през първия състезателен уикенд

1679
0
Серхио Перес, Макс Верстапен, Кристиан Хорнер
Серхио Перес, Макс Верстапен и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

139 обиколки направи Макс Верстапен в първия ден от предсезонните тестове на Формула 1

Нидерландският пилот на Ред Бул записа най-добро време в петък на пистата Сахир и сподели, че е много щастлив от работата досега.

„Наистина положителен ден, успяхме да направим много обиколки, въпреки че условията на пистата бяха доста сложни. Беше много топло, духаше сериозно, а и знаем, че износването (на гумите) тук е високо, така че определено съм доволен как протече сесията. Отборът също може да е удовлетворен от информацията, която събрахме. Все още не е необходимо да говорим за темпо. Тази дискусия е за Q3 през първия състезателен уикенд. Едва тогава ще видим истинската скорост на колите. Основното е, че усещането от управлението е добро, така че това бе позитивен старт.“

Главният рейс инженер на Ред Бул Гийом Роклен се съгласи, че денят е преминал добре за екипа от Милтън Кийнс.

„По отношение на плана си сме много доволни, защото си бяхме поставили за цел определен брой обиколки, както и доста други неща. Успяхме да изпълним и двете. На този етап не гоним времена за обиколка и не смятам, че Макс ще се превъзнася за това, че бе най-бърз в първия ден. Надяваме се условията утре малко да се подобрят. Не се очакваше да е толкова „мъгливо“. Планът ни за Серхио [Перес] е горе-долу същия“, обясни Роклен.

Перес наблюдаваше теста от гаража на Ред Бул, а междувременно сподели и че се е ваксинирал срещу COVID-19

Организаторите от пистата Сахир предложиха на цялата Формула 1 тази опция. Екипите на Ред Бул, Мерцедес и Ферари дадоха възможност на желаещите сред хората си да си поставят ваксина.

„Получихме предложение, аз реших да го приема. Не знам в Мексико кога бих могъл да се ваксинирам. А и смятам, че бе много мило от страна на Бахрейн да ни отправи такава оферта“, каза Перес.

Карлос Сайнц също се ваксинира и каза, че според него това е страхотна възможност. Шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор пропуска предсезонния тест заради положителен тест за коронавируса. Той е дал негативен резултат два дни след първоначалното изследване, но въпреки това не пътува.