Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Надявахме се на повече, но и третото място е чудесно постижение

Верстапен: Надявахме се на повече, но и третото място е чудесно постижение

1428
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен записа шестия си подиум за сезон 2019 и общо 28-ми в кариерата си – трето място в Гран при на Сингапур. Съотборникът му в Ред Бул Алекс Албон финишира шести и взе добри точки.

„Желанието ни винаги е да печелим, но подиум и спечелване на позиция спрямо мястото на стартиране на писта, на която не може особено много да се изпреварва, е положителен резултат”, заяви Верстапен

„Истина е, че дойдохме тук с надежда за повече. Но третото място е чудесно постижение, особено като се има предвид темпото на съперниците ни имаха в квалификацията. През по-голямата част от надпреварата трябваше да управлявам темпото, за да опазя гумите. За щастие се получи. Шарл [Льоклер] пазеше своите гуми в челото и скоростта бе доста ниска, но вследствие на това разликите не бяха големи и ми позволи да прескоча Люис [Хамилтън].”

„След бокса темпото ни бе добро и вървях спокойно на третата позиция въпреки всички излизания на сейфти кара. Чак към края Люис ме притисна сериозно в опит да ме изпревари. Беше с по-нови гуми, но го удържах. Не бих казал, че надпреварата бе особено вълнуваща, но Сингапур има много положителни страни като улична писта.”

Албон също каза, че е изкарал по-голямата част от надпреварата в пазене на гумите си

Той призна, че заради това състезанието се е оказало по-леко от гледна точка на физическото натоварване, отколкото е очаквал.

„Едва в последните 20 тура, когато наистина натисках, усетих напрежението. На моменти имах чувството, че съм повече в процесия, отколкото в състезание. Беше и малко разочароващо, тъй като изкарах цялата дистанция, залостен зад Мерцедес. Надявах се да спечеля позиция при питстоповете, но за съжаление не стана така. В средния стинт исках да изпреваря Валтери [Ботас], но нямах достатъчно скорост да задмина един Мерцедес. Цяло състезание изкарах, втренчен в задното му крило и това изобщо не е забавно”, сподели Албон.

„В моментите, когато аз натисках, той увеличаваше темпото. После си пазехме гумите. В един момент все едно ме избутваше, за да пусне Люис напред. Но като цяло първото ми състезание в Сингапур бе положително.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.