Начало Избрани Верстапен: Трябва да се фокусираме върху себе си и да продължаваме да...

Верстапен: Трябва да се фокусираме върху себе си и да продължаваме да подобряваме автомобила

1068
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен иска Ред Бул да продължи да подобрява RB19. Нидерландецът е категоричен, че екипът не трябва да се отпуска въпреки доминацията си от началото на сезон 2023 в F1.

Ред Бул спечели всички стартове от началото на тазгодишната кампания през март. Отборът от Милтън Кийнс показа невероятна скорост и конкурентоспособност на различните типове трасета. В първите четири старта Верстапен и Перес и размениха по два успеха. Нидерландецът бе първи в Бахрейн и Австралия, докато мексиканецът- в Саудитска Арабия и Азербайджан

Верстапен започна да взима превес в борбата срещу своя съотборник. Двукратният световен шампион триумфира в три последователни състезания- Маями, Монако и Испания. В същото време Перес завърши извън зоната на точките в Монте Карло и бе четвърти в Барселона. Така Верстапен има вече аванс от 53 точки спрямо Перес.

Последният успех на Верстапен бе повече от убедителен. Пилотът на Ред Бул беше най-бърз всички тренировъчни сесии, след което спечели квалификацията и състезанието в Барселона. Така той записа трети „Голям шлем“ в кариерата си.

„Трябва да се фокусираме върху себе си и да продължаваме да подобряваме автомобила“, заяви Верстапен. „В момента всичко изглежда чудесно. Въпреки това знаем, че в този свят не може да се стои на едно място. Продължаваме да се опитваме да откриваме различни неща по автомобила и да се учим например да разберем защо твърдите гуми не работеха така добре с автомобила. Ще видим какво ще се случи в следващите състезания. Не знам дали ще има писти, които са по-добри или по-лоши. Ще разберем когато отидем там“, добави състезателят на Ред Бул.

Верстапен е бил наистина изненадан от продължителността на проблемите си с най-твърдите продукти на Пирели.

„Беше по-лошо от медиум. При този комплект имаше подобна деградация и просто се плъзгаше много повече. След това, разбира се, за щастие имахме още един питстоп. Разбира се, това определено не беше най-приятният стинт в живота ми. За щастие колата все още е бърза, така че не загубих време.“

„Не очаквах това с тази твърда смес, но понякога има такива изненади. Както казах, стинтът не беше толкова приятен и вероятно малко по-труден за управление“, допълни Макс Верстапен.

В заключителната фаза на вчерашното състезание, Верстапен получи черно-бял флаг заради излизане извън очертанията на пистата. Нидерландецът получи и предупреждение от Ред Бул по радиото. В крайна сметка Верстапен заяви, че това не е било повод за притеснение, тъй като той все пак е успял да запише и най-бързата обиколка

„Преминах бялата линия три пъти! Понякога се случват такива неща. На някои писти е малко по-лесно да се направи. Аз се борех малко с по-твърдите гуми, за да се задържа в рамките на белите линии. Но след това получих последното предупреждение и знаех, че трябва да се задържа в рамките на белите линии. В крайна сметка това наистина не бе проблем.“

„Оставих болида в рамките на белите линии и просто бях малко по-бърз в обиколката. В крайна сметка не сторих нищо нередно. Те не знаят колко скорост имам в колата и ми казват: „Това е най-бързата обиколка, не се притеснявай. Но аз знаех, че мога да го направя, така че просто трябваше да се придържам към белите линии. Това е нещо, за което вече мога да се смея. След състезанието се смях на това с Хелмут (Марко), така че съм сигурен, че те са доста щастливи“, завърши Макс Верстапен.