Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябва да си подобрим стартовете

Верстапен: Трябва да си подобрим стартовете

1770
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен на старта в Белгия, снимка: ATP

Макс Верстапен смята, че в екипа му Ред Бул-Хонда трябва да подобрят стартовете за следващите състезания. В 2 от последните 3 надпревари холандецът не потегли добре и това му коства доста позиции.

Така беше и в последния кръг на Спа, където той загуби 2 позиции при потеглянето. При спирането за първия завой Макс се опита да навакса, но се удари с Кими Райконен и отпадна след счупено окачване.

След състезанието Макс каза, че процедурата при стартиране в колата му не се е променила за последните 4 сезона. Но това, което се е променило, е успехът на неговите стартове.

„Имаме трудности с това да запазим постоянно нивото на въртенето на задните колела при тръгване, обясни Верстапен пред холандския Ziggo Sport. – Винаги е мистерия дали стартът ми ще бъде добър или не. Тази година често нещата се объркват. Знаем, че трябва да работим върху това.

Миналата година бяхме вторият най-добър тим при стартовете. Така беше и през 2017 г. Затова не мисля, че изведнъж сме забравили как да правим добри стартове. Но това, което не знаем е, как ще се държи двигателят. Можем да пробваме много неща в тази връзка, а от Хонда вече работят върху това. Те могат да видят кои неща трябва да бъдат подобрени.“