Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Успехите в F1 не диктуват всичко в живота ми. F1 далеч...

Верстапен: Успехите в F1 не диктуват всичко в живота ми. F1 далеч не е всичко

1217
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Успехите във Формула 1 не диктуват всичко в живота на Макс Верстапен. Трикратният световен шампион заяви, че не след новини за Гран при, когато не е на пистата. В интервю за нидерландски уебсайт той посочи, че влага максимума от себе си в работата си на пистата, но допълни, че „F1 далеч не е всичко“.

„Аз смятам, че не е задължително личният ми живот да е публичен. Не следя акаунти на свързани с Формула 1 хора, нито свързани с F1 новини. Следя други спортове, търсейки баланс в живота си. Когато съм си у дома, не искам да знам какво се случва в падока. Старая се да влагам колкото мога повече от себе си, възможния максимум по време на всеки състезателен уикенд, за да мога след това като се погледна в огледалото да си кажа, че съм сторил всичко по силите си“, сподели Верстапен.

„Формула 1 е страхотен спорт. Прекрасно е да постигнеш успех в F1, но далеч не е всичко. Важно е това да е ясно. Успехите в спорта не диктуват всичко в живота ми“, добави Верстапен

Нидерландецът от години е фен на ПСВ и дори се е шегувал, че би заменил един сезон във Формула 1 с успех на футболния отбор от Айндховен в Шампионската лига. Той разказа, че редовно ходел на мачове с баща си Йос, който бил спонсориран от Филипс.

„Тоест нещата се получиха от само себе си. ПСВ просто ми е по-близък от Аякс, да речем. Манталитетът в Амстердам е различен от топлотата на ПСВ. Лимбург, откъдето съм родом, е по-близо до ПСВ – както географски, така и като настройка“, сподели Верстапен.

На въпрос дали музиката има роля в живота му 26-годишният пилот отговори: „Не.“

„Почти не слушам музика. Знам, че мнозина слушат преди старт – за да се концентрират или отпуснат. На мен не ми е необходимо. Понякога в колата си пускам радио, но нищо повече. Не слушам музика по време на тренировките. Не обичам да нося слушалки, докато тичам. По принцип у дома работи телевизор. Не ми е необходима музика, за да създам атмосфера. Пенелъпи (дъщерята на приятелката на Верстапен Кели Пике – б.р.) помага за това или котките ми, които се тероризират една друга.“

Вече в Австралия, където този уикенд ще се проведе трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г., Верстапен бе върнат към въпросите за спорта и бъдещето му в него.

„Мисля, че имам причина да съм доволен от всичко. Болидът върви наистина добре. В отбора има страхотни хора, които непрекъснато работят за по-добри резултати. Върху това се съсредоточавам. Концентрирам се върху представянето. А като се прибера у дома, не мисля особено за други неща, защото съм добре там, където съм. И там искам да съм“, каза Верстапен

„Самият ни автомобил има чудесен баланс. Но мисля, че като отбор се справяме наистина добре без прекалено много грешки. Доволен съм от това, разбира се. Надявам се да продължим да работим по същия начин. Стараем се да се учим, да намираме какво бихме могли да свършим по-добре“, допълни той.