Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: В Монако няма да сме толкова добри, колкото миналата година

Верстапен: В Монако няма да сме толкова добри, колкото миналата година

1367
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен смята, че в екипа му Ред Бул няма да са толкова силни в предстоящото състезание в Монако, колкото бяха миналата година. Тогава той и съотборникът му Даниел Рикиардо бяха най-бързите пилоти на трасето.

Холандецът обаче катастрофира в квалификацията и трябваше да потегли последен. В същото време Рикиардо стартира от полпозишън и спечели, въпреки проблеми с хибридната система MGU-K.

„В Мерцедес са фаворити тук в Монако“, каза Макс, чието най-добро класиране в Монте Карло е 5-о място. „Ние няма да сме толкова добри, колкото бяхме миналата година. Уверен съм все пак, че можем да се борим за подиум.“

Относно грешката в квалификацията си на това трасе миналата година и значително подобреното му представяне оттогава, Макс каза, че изглежда понякога трябва да направиш някои грешки, за да станеш по-добър пилот.

Верстапен също така обясни, че не е изненадан от нивото на представяне на двигателя му Хонда от началото на сезона. „Те ни доставиха това, което обещаха. Много професионално подходиха“, каза той.

Относно състезанието за Гран при на Холандия, което влиза в календара от следващия сезон, Макс заяви, че не се очаква да има много промени по трасето. „Конфигурацията на Зандвоорт няма да се промени особено, обясни Верстапен. – Само някои завои ще бъдат изменени.“