Начало Избрани Верстапен все още не е разкрил пълния потенциал на Ред Бул

Верстапен все още не е разкрил пълния потенциал на Ред Бул

1981
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен все още не е разкрил пълния потенциал на Ред Бул. Световният шампион завърши на първа позиция във финалния ден от предсезонните тестове за тази година.

Нидерландецът се възползва максимално от новите подобрения на своя RB18. 24-годишният състезател постигна време, което е с 0.521 мин. по-бързо от това на Мик Шумахер от тима на Хаас. Двамата състезатели направиха серия от бързи обиколки в края на сесията. 

Макар че обиколката на Верстапен даде някои първи сведения за истинския потенциал на Ред Бул, световният шампион смята, че нито той, нито някой друг екип все още не е натискал на максимум.

В момента никой не е в пълна квалификационна спецификация, каза той пред F1TV в края на тридневния тест в Бахрейн.

Верстапен обясни, че най-добрият аспект на деня не е бил най-бързoтo време на пистата. Според него по-важно е това, че е успял да разбере различните смеси на гумите. Също така световният шампион успя да потвърди, че новите подобрения по аеродинамиката са работили изключително добре.

„Основният ми фокус беше върху гумите, които ще използваме следващата седмица, каза той. „Автомобилът се чувстваше добре. Изпълнихме програмата, която планирахме, а това според мен винаги е положително.“

Разбира се, автомобилът е по-добър при ниско ниво на горивото. Естествено при високо ниво на горивото автомобилът е малко мързелив и не се движи толкова бързо. Тази ситуация е една и съща за всички. Мисля, че новите части, които бяха поставени днес, също работиха добре. Винаги се надяваме на това по време на тестове.

Запитан дали актуализациите вече ще бъдат в автомобила за откриващата Гран при за сезона следващия уикенд, Верстапен отговори:

Те работят, така че се надявам да ги запазим.“

Формата на Верстапен в Бахрейн затвърди позицията на Ред Бул като един от фаворитите преди началото на сезона. Освен тях Ферари също изглеждат много силни и постоянни.“

Докато други отбори като Мерцедес и Макларън имаха по-трудни моменти на по-топлата и неравна писта в Бахрейн, Верстапен казва, че Ред Бул изглежда е направил крачка напред в сравнение с различните условия в Барселона.

„Това се дължи повече на пистата, знаете, на грубата повърхност, на по-топлите условия и т. н. Разположението на пистата създава съвсем различно усещане в сравнение с Барселона.“

„Мисля, че научихме много повече за автомобила и го направихме по-бърз. Надявам се добрата ни форма да продължи и през следващата седмица“, заключи Макс Верстапен.