Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Този спорт вече повече се опира на наказания, отколкото на борба....

Верстапен: Този спорт вече повече се опира на наказания, отколкото на борба. За мен това не е Формула 1

5401
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изобщо не бе доволен от начина, по който се случи Гран при на Саудитска Арабия. По време на състезанието той получи наказание от 5 секунди за излизане от пистата и придобиване на предимство. След финала двамата с Люис Хамилтън бяха извикани при стюардите за инцидента помежду им, при който пилотът на Ред Бул намали и съперникът му от Мерцедес го удари.

„Случиха се много неща, с които не съм напълно съгласен, но това е положението“, бе обобщението на Верстапен веднага след състезанието. „Поне опитах (да се боря) на пистата. Дадох всичко от себе си. Не бях сигурен дали гумите ще изкарат до края. Към края не бяха съвсем добре. Все пак съм втори.“

„За щастие феновете разбират ясно какво е надпревара, защото станалото днес е просто невероятно. Аз просто се опитвам да се състезавам. Този спорт вече повече се опира на наказания, отколкото на борба. За мен това не е Формула 1“, заяви още Верстапен.

„Но поне феновете са се насладили. Дадох всичко от себе си, но очевидно не бях достатъчно бърз. Все пак съм доволен от второто място.“

Макс каза, че е намалил, за да пропусне Хамилтън в състезанието и не разбира какво точно е станало в тази ситуация. Люис също изрази недоумение.

„Не разбрах защо точно той наби спирачките доста сериозно. Ударих го, а после той си потегли, така че не ми стана ясно какво точно се случва. После получих съобщението, че щял да ме пуска, което бе доста объркващо“, обясни англичанинът.

След надпреварата в Саудитска Арабия и преди стюардите да вземат решенията си относно инцидента Верстапен и Хамилтън са равни по точки в генералното класиране. До края на първенството остава един кръг – Гран при на Абу Даби, която е другия уикенд.