Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Помогнете на Верстапен за стратегията в следващите стартове от сезон 2021

Помогнете на Верстапен за стратегията в следващите стартове от сезон 2021

2956
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Испания бе спечелена от Люис Хамилтън, след като стратезите на Мерцедес препоръчаха да направи две спирания в бокса. В Бракли бяха изчислили, че с по-свежи гуми седемкратният световен шампион ще има достатъчно добро темпо, за да настигне и изпревари Макс Верстапен. Ситуацията бе същата като в Гран при на Унгария през 2019 г. Това доведе до редица анализи и забележки от типа на: „Само да имаше идентичен случай, от който Ред Бул да си бяха направили съответните изводи…“

„Чувам, че много хора дават съвети относно състезателната стратегия, която трябвало да използваме по време на надпреварата“, написа Верстапен в социалните мрежи. „Така че имам добри новини за всички вас! Има нова платформа, в която може да споделяте идеите и знанията си!“

Спонсорът на Макс CarNext е създал The Fangineer. Феновете ще мога да дават в платформата си предложения за стратегията на Верстапен. За момента желаещите могат да се регистрират с имейл адрес, за да получат уведомление кога „виртуалният помощник, изграден от интелигентността на запалянковците“ ще заработи.

Пилотът на Ред Бул води битка с Люис Хамилтън от началото на сезона, като в досегашните 4 надпревари има 1 победа срещу 3 за съперника му. Всяка надпревара е повод за дълги анализи кой какво е сбъркал срещу противника, кой от двамата е по-талантлив и т.н. В наблюденията се включи и Дженсън Бътън, според когото Верстапен вероятно е най-талантливият пилот в спорта.

„Той притежава огромен талант. Като природни дадености вероятно е НАЙ-талантливият. Знам, че мнозина няма да се съгласят с мен за това. Най-завършеният състезател като опит и подход към надпреварите е Хамилтън. Но като чисти възможности, според мен е Макс. Така че Ред Бул няма да го пуснат да си тръгне“, коментира Бътън след надпреварата на пистата Каталуния.