Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е по-бърз, когато е ядосан, смята баща му

Верстапен е по-бърз, когато е ядосан, смята баща му

42
0
Макс и Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен става по-бърз на пистата, когато е ядосан. Това твърди неговият баща и бивш пилот от F1 Йос Верстапен.

Пилотът на Ред Бул загуби първата позиция в квалификацията за Гран при на Мексико само с 26 хилядни от съотборника си Даниел Рикиардо. Холандецът доминираше в уикенда до онзи момент и логично беше доста разочарован от това, че остана втори.

В състезанието в неделя обаче Макс потегли много добре, изпревари Даниел, след което водеше до финала на, като не допусна никой да го доближи. Според Йос именно гневът от загубената квалификация му е помогнал да бъде толкова силен в надпреварата. Това беше втора победа за 21-годишния пилот за сезона след тази в Гран при на Австрия.

„Също като Макс, и аз бях разочарован, каза Йос пред Ziggo Sport. – В събота вечерта преди да си легнем му се обадих и се опитах да го успокоя малко, защото той беше много ядосан от това, че колата не беше перфектна. Но в крайна сметка да си на полпозишън е чудесно, но победата е по-важна.

След това говорих с него и в неделя сутринта, когато той изглежда изобщо не бе спал добре. Още беше разочарован, че е изпуснал полпозишъна. Но обикновено когато той е ядосан, той кара още по-бързо. Той много искаше да спечели състезанието.“

Според Йос всъщност е било по-добре, че Макс е стартирал втори, тъй като е имал вътрешната страна за първия завой. А ако е потеглил от първа позиция, е щял да бъде от външната и най-вероятно е щял да бъде изпреварен от Хамилтън, който стартира най-добре от пилотите в челото.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter