Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е по-талантлив от Фетел, смята Хорнер

Верстапен е по-талантлив от Фетел, смята Хорнер

56
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен е по-талантлив пилот от Себастиан Фетел. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Германецът спечели и 4-те си титли именно с екипа на „биковете“, но от 2015 г. премина във Ферари. Сега водещ пилот на тима е Верстапен, който показва впечатляващо каране през сезона от Гран при на Канада насам.

От следващия сезон съотборник в Ред Бул ще му бъде Пиер Гасли, а тимът ще използва задвижващите системи на Хонда. Според Гасли холандецът ще свикне много бързо с тях. Смята се, че към момента най-новата спецификация на японците е по-мощна от тази Рено. И ако напредъкът на Хонда продължи и през 2019 г,. то това може да даде шанс на Верстапен да се бори за титлата.

„Макс имаше повече талант от Фетел, заяви Хорнер пред Auto Bild, сравнявайки двамата пилоти. – Той е като лъв, когато е в колата. Никога не се предава. Има невероятен състезателен дух. Напомня ми на Себастиан в някои отношения. Дори по начина, по който влиза в колата. Той е млад, по-млад от Себ, когато последният дойде при нас.“

Верстапен вече заяви, че до 30-ата си година иска да спечели 4 титли, колкото има и Фетел. В тази връзка Хорнер заяви, че няма съмнение в това, стига от Ред Бул да му дадат нужния автомобил. „Няма гаранция, че това ще се случи, но Макс има всички необходими умения, за да стане многократен шампион“, завърши Кристиан.