Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен недоволен от въпросите на медиите

Верстапен недоволен от въпросите на медиите

47
0
Марк Маркес

Макс Верстапен изрази недоволството си от това, че медиите го питат постоянно дали ще промени стила си на каране след серията от инциденти от началото на сезона. Това освен това той се издразни от честите питания за катастрофите, в които се замеси тази година.

На въпрос на днешната пресконференция на ФИА в Монреал защо има толкова инциденти този сезон, Макс отговори: „Не знам. Наистина се уморих от всички тези въпроси. Ако получа още такива, може да ударя някой в главата.“

Според Верстапен всъщност само 2 от инцидентите били по негова вина – в Китай и Монако. И нещата не били толкова драматични, колкото се опитвали да ги изкарат другите.

Относно това дали ще промени подхода си към състезанията, холандецът каза: „Никога няма да го променя. Защото той ме изведе до позицията, в която съм сега. От началото на сезона нещата не се развиват добре. Уверен съм, че мога да ги променя. Имам нужната скорост. Проблемът щеше да е много по-голям ако нямах скорост.“

Верстапен също така не смята, че с ъпгрейда на двигателя на Рено за Канада екипът му Ред Бул ще може да е на нивото на Мерцедес и Ферари като скорост в 3-ата част на квалификацията. Все пак Макс се надява да е по-близо до тях.