Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че може да се бори за победата от 3-а позиция

Верстапен смята, че може да се бори за победата от 3-а позиция

22
0
Макс Верстапен,Ред Бул

Макс Верстапен смята, че може да се бори за победата от 3-ата стартова позиция в Гран при на Канада. Пилотът на Ред Бул ще потегли зад Фетел и Ботас, но ще бъде с по-бързите гуми хиперсофт срещу ултрасофт за съперниците пред него.

Освен това Макс смята, че колата му има отлично състезателно темпо, демонстрирано във втората тренировка в петък, и ще може да притисне пилотите на Ферари и Мерцедес в битката за първото място.

„Не беше зле, мисля, че ще можем да се състезаваме с другите коли от тази позиция. Предполагам, че още знам как да карам”, бяха думите на Макс по радиото към тима след края на квалификацията.

По-късно пред медиите той заяви: „Много съм щастлив от уикенда до момента. Колата работеше наистина добре. Знаем, че в квалификацията ни липсва максимална скорост, но да съм 3-и е страхотно. Мисля, че имаме темпото да се борим за победата. Да стартираш с по-меки гуми тук е предимство.”

Другият пилот на „биковете” Даниел Рикаирдо не беше доволен от класирането си – 6-о място, като смята, че с обиколките, които е направил, е заслужавал да бъде по-напред в стартовата решетка.

„В крайна сметка 6-ото място не е удовлетворяващо, но усещам, че в квалификацията направих голям прогрес, каза австралиецът пред Sky Sports. – Имахме проблеми с поддържането на добър ритъм вчера и днес сутринта. Избрахме да стартираме с хиперсофт, защото смятаме, че можем да ги запазим по-добре.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter