Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ферари се нуждае от дългосрочно решение на проблемите си

Фетел: Ферари се нуждае от дългосрочно решение на проблемите си

72
0

Ферари се нуждае от дългосрочно решение на техническите си проблеми, смята пилотът на тима Себастиан Фетел.

Заради такива в задвижващата система в Малайзия и Япония, германецът записа само едно 4-о място от тези две състезания и 4 кръга преди края на сезона почти загуби шансове за титлата. Той изостава с 59 точки от лидера в шампионата Люис Хамилтън.

„Нещата в нашия спорт могат да се счупят. Боли много когато това се случи, но това не става без причина, коментира Фетел преди началото на уикенда в Остин. – Затова трябва да сме сигурни, че сме намерили дългосрочно решение на проблема, а не просто да го оправим за момента.“

В Скудерията реагираха след проблемите и назначиха Мария Мендоса за отговорник по контрола на качеството на компонентите, която бе назначена от президента Серджо Маркионе. В последните 5 години тя е отговаряла за контрола на качеството в екип от 25 човека в концерна ФИАТ Крайслер.

Според Фетел спортният директор Маурицио Аривабене върши добра работа и тимът работи в правилната посока, което се вижда от скоростта на болида тази година.

„Не мисля, че има място за паника, защото ние сме много натоварени, обясни Себастиан. – Маурицио върши добра работа, запазвайки всеки в правилната форма. Моята роля е да натискам колкото може по-здраво на пистата.“