Начало Formula 1 News Фетел изненадан от голямата разлика спрямо Мерцедес

Фетел изненадан от голямата разлика спрямо Мерцедес

7
0

Себастиан Фетел заяви, че е изненадан от голямата разлика спрямо Мерцедес в квалификацията за Гран при на Китай. Германецът спечели полпозишъна пред съотборника си Кими Райконен с 0.087 сек, а в същото време пилотите на Мерцедес Ботас и Хамилтън изостанаха на половин секунда.

„Да имаме такава преднина е изненада, каза Себастиан. – Това е писта, на която трябва да намериш най-добрите настройки. И ако с малко не си успял, лесно може да загубиш време. Няма да се изненадам ако тази преднина изчезне утре и състезанието бъде оспорвано. Мисля, че ще има близка битка между  водещите 3 отбора.”

Фетел заяви още, че втората му бърза обиколка в 3-ата част на квалификацията в Китай е била безгрешна, което му е донесло и полпозишъна за състезанието утре.

„Доволен съм от цялата ми втора обиколка в Q3, каза още Фетел. – Колата беше наистина страхотна. Ставаше все по-добра в хода на сесията. В първата обиколка в 3-ата част направих някои грешки . Но знаех, че ако направя достатъчно добра и подредена втора, ще мога да съм по-бърз.

Усещането ми беше добро през цялата втора обиколка. Не знам дали другите имат трудности да накарат гумите да проработят, но за нас нещата бяха много прости. Това беше трасе на Мерцедес доста дълго време и е добре, че прекъснахме тяхната серия от полпозиции. Надявам се да продължим така и утре.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter