Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз в първата тренировка на Сахир

Фетел най-бърз в първата тренировка на Сахир

32
0

Себастиан Фетел с Ферари беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн на пистата Сахир. Германецът демонстрира много добро темпо с гумите софт и постигна 1:32.697 сек. Той остава зад себе си Даниел Рикиардо на 0.4 сек. Трети се нареди другият състезател на „биковете” Макс Верстапен. Пилотите на Мерцедес Хамилтън и Ботас останаха едва 10-и и 14-и, но и двамата направиха бързите си обиколка със софт с голямо количество гориво.

В началото на сесията пилотите масово излязоха с гумите медиум. На прашното трасе те нямаха добро сцепление, като Рикиардо излезе за малко от пистата, а Ботас изпусна задницата и едва не се завъртя на излизане от последния завой. Валтери постигна второ време, а пред него се нареди съотборникът му Хамилтън.

 

 

Сайнц от Тото Росо сложи гумите софт и поведе в класирането, а Фетел с Ферари с медиум излезе 3-и, зад Хамилтън и пред Ботас. Финландецът също постави меки гуми свали 1 секунда от времето на Сайнц. Със софт Хамилтън излезе начало с 0.366 сек. Секунди по-късно Райконен спря на пистата с технически проблем. От задната част на колата му излизаше дим.

 

 

Финландецът се прибра в бокса разочарован, без да свали каската си. Заради инцидента пилотите спряха да правят обиколки за около 5 мин. Малко след това те отново излязоха на пистата, като изненадващо първите 3 места в челото в класирането заеха Перес, Маса и Строл с гумите софт. Пилотът на Форс Индия записа 1:34.095 мин. Фетел обаче също излезе на пистата със софт и свали 1.4 сек от резултата на Перес. Рикиардо със софт бе на 0.4 сек от Фетел, а Верстапен със същите гуми допусна грешка на последния завой и бе на близо секунда от пилота на Ферари.

 

 

20 мин преди края на сесията двигателят Хонда в болида на Щофел Вандоорн спря и белгиецът паркира болида си Макларън в страни от пистата на обратната права. Междувременно Верстапен направи нов опит, но и той бе на близо 0.9 сек от постижението на Фетел. Хамилтън също направи тур със софт, но блокира предна дясна гума в спирането за първия завой и изостана много. Алонсо също със софт постигна силен резултат с оглед на възможностите на колата. Той бе 8-и, на 1.6 сек от водача. Пред него местата от 2-о до 7-о заеха Рикиардо, Верстапен, Перес, Маса, който имаше проблем със спирачките в самия край, Строл и Окон.