Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява Рикиардо отново да му бъде съотборник

Фетел не се притеснява Рикиардо отново да му бъде съотборник

58
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че не се притеснява от това Даниел Рикиардо да му бъде отново съотборник в бъдеще във Ферари. Австралиецът има договор и за тази година с Ред Бул, като не е ясно дали ще го поднови или ще напусне тима.

Според спекулациите ако болидът му не е на конкурентно ниво тази година, той може да премине в посока Мерцедес или Ферари, където да заеме мястото на Валтери Ботас или Кими Райконен.

Рикиардо вече бе в един екип с Фетел в Ред Бул през 2014 г., като спечели убедително битката. Затова се смята, че Себастиан не би искал отново да бъде в един тим с австралиеца. Фетел обаче не е съгласен с това твърдение:

„Бяхме една година заедно, която не беше страхотна за мен, а бе такава за него, каза Фетел в Мелбърн. – Но нямам нищо против сме отново заедно в един тим в бъдеще. Не знам какви са му плановете. Той има няколко опции, но не смятам, че трябва да бърза.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер каза в тази връзка, че в екипа искат Даниел да остане, но вратата няма да бъде отворена за него вечно. Другият пилот Макс Верстапен вече поднови договора си до 2020 г.