Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел няма да отиде във Ферари, докато Алонсо е там, категоричен е...

Фетел няма да отиде във Ферари, докато Алонсо е там, категоричен е Марко

36
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел призна преди известно време, че един ден с удоволствие би карал за тима на Ферари. Той обаче не би отишъл в Скудерията, докато Фернандо Алонсо е там, категоричен е съветникът на отбора на Ред Бул Хелмут Марко пред немския вестник Билд.

Услугите на Фетел станаха доста скъпи, след като немският пилот спечели титлата във Формула за сезон 2010 г. и стана най-младият шампион в историята на спорта. Това обаче никога не е притеснявало Ферари, но там в момента са съсредоточени изцяло върху Алонсо. Испанецът бе на косъм от успеха в първия си сезон с отбора от Маранело, но тактическа грешка в последната надпревара в Абу Даби го лиши от короната. Триумфът на Себастиан пък логично доведе до слухове относно това кой топотбор би се опитал да го привлече в редиците си.

Съвсем естествено е един автомобилен състезател да мечтае за Ферари, а Ферари биха искали невероятен пилот като Себастиан. Но той няма да ни зареже само заради легендата. Достатъчно умен е, за да знае къде пасва най-добре. Няма да отиде, докато Фернандо Алонсо е там – иначе би бил глупав. Ние сме световни шампиони и докато му даваме автомобил, който е по-добър от тези на съперниците, няма да си тръгне заради нечия митична история – заяви Марко.

Той коментира – също като собственика на отбора Дитрих Матешиц преди няколко дни – слуховете за това дали и други хора от техническия персонал ще напуснат, след като Нийл Мартин отиде точно в Маранело.

Ферари положиха страхотни усилия да ни отмъкнат техническия отдел, но основните хора останаха. Все едно искат да ни измъкнат отборния дух – толкова уникална е атмосферата в екипа ни – каза той.

Що се отнася до предстоящия сезон, то според Марко Фетел ще покаже на писта колко е пораснал, а отборът ще се постарае да не допуска грешките от 2010 г.