Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел номиниран за награда Лауреус

Фетел номиниран за награда Лауреус

41
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе номиниран за награда Лауреус, след като през 2010 г. стана най-младия световен шампион в историята на Формула 1. Немският пилот на Ред Бул ще се съревновава с Рафаел Надал, който пък миналата година спечели Ролан Гарос, Уимбълдън и US Оупън – първият тенисист с такова постижение от 1969 г. Испанецът вече има един Лауреус – за новак на годината през 2006 г. Приз в същата категория пък бе присъдени през 2010 г. на Дженсън Бътън, който тогава се шегуваше, че организаторите може би са се объркали, тъй като е вече на цели 30 години.

В категорията на Фетел и Надал са номинирани още филипинският боксьор Мани Пакиао и за първи път в историята на наградите Лауреус три звезди от екипни спортове: баскетболистът на LA Лейкър Кобе Брайънт и звездите на футболния Барселона Андрес Иниеста и Лионел Меси (спечелил преди дни Златната топка).

Отборът на Ред Бул пък попадна в категорията Тим на годината, като и там конкуренцията е много сериозна. Екипът на Кристиан Хорнер се съревновава със световните футболни шампиони Испания, европейския отбор от Райдър Къп, победителите в Шампионската лига Интер, шампионите в НБА Лос Анжелис Лейкърс и новозеландския Ол Блек ръгби тим.

Победителите ще бъдат избрани чрез гласуване от жури, съставено от 46 атлети от всякакви спортове и ще бъдат обявени на 7 февруари.