Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че и 3-те водещи отбора ще се борят за полпозишъна

Фетел смята, че и 3-те водещи отбора ще се борят за полпозишъна

65
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че разликите между трите водещи отбора – Ферари, Мерцедес и Ред Бил, са много малки на Хокенхайм и всички имат шансове да се преборят за първата стартова позиция в квалификацията утре.

Най-бързи и в двете сесии бяха пилоти на Ред Бул (Рикиардо в първата, а Верстапен във втората), но Себастиан показа много добро темпо със софт.

„Ред Бул са бързи, особено в една обиколка, заяви германецът. – Не съм видял много от темпото им в дълги серии. Но в един бърз тур те определено са много силни. Изглежда разликите са много малки. Мисля, че ще бъде ключово да имаме солиден ден утре и да постигнем добър резултат в квалификацията.“

Що се отнася до представянето на неговия отбор, Себастиан заяви, че денят е бил продуктивен за Ферари, в който тимът е експериментирал с гумите. Въпреки образуването на мехури по най-мекия тип ултрасофт, Фетел каза, че е уверен в състезателното си темпо.

„Опитахме да направим от всичко по малко, каза още лидерът в шампионата. – Имахме успех с избора на гуми, който направихме днес. Мисля, че още не ни достига малко по отношение на скоростта в една бърза обиколка.

С ултрасофт колата беше добре, но можем да извлечем още. С този тип имахме блистеринг на задните гуми, тъй като беше много горещо. Но не бяхме само ние, което е добре. Ще видим какво ще е времето, като утре би трябвало да вали, но в неделя да е сухо.“