Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел впечатлен от темпото на Ред Бул на мокро

Фетел впечатлен от темпото на Ред Бул на мокро

59
0

Себастиан Фетел е останал впечатлен от темпото на Ред Бул на мокро по време на първата свободна тренировка за Гран при на Малайзия. В нея Верстапен и Рикиардо окупираха първите две места, като авансът на Макс пред 3-ия Фернандо Алонсо бе 1.6 сек.

Пилотите на Ферари пък бяха на близо 2 сек от постижението на холандеца, а тези на Мерцедес на над 2.5 сек. А прогнозите за събота и неделя отново са за дъжд, което може да се окаже голямо предимство за „биковете”.

„Не знам какво правиха в Ред Бул тази сутрин, но те изглеждаха много бързи на мокра и влажна писта с гумите интермедиа, заяви Фетел. – Като цяло мисля, че бе нормален ден със смесени условия. Що се отнася до представянето ни сутринта, има неща, които трябва да разберем.

Следобед положението бе малко по-добро. Ще бъде чудесно ако имаме такова темпо като във втората сесия през целия уикенд. Но не знаем какво правят другите. В Мерцедес имаха проблеми днес, но съм сигурен, че те ще ги оправят до утре.”

Другият пилот на Скудерията Кими Райконен определи деня си като спокоен. Финландецът бе 2-и зад Фетел във втората тренировка, но изоставането му бе сериозно – 0.604 сек. „Направих някои грешки, но денят беше добре, каза Кими. – Всичко протече гладко. Първи и втори сме, но не знаем какво са правили другите.”