Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Видео: Как работи новият DRS при Лотус

Видео: Как работи новият DRS при Лотус

189
0
Ромейн Грожан

В поредната си анимация експертите от италианския спортен вестник Гадзета дело спорт демонстрират как работи според тях новата система DRS на Лотус, която в днешния ден бе монтирана и върху двата автомобила на тима и се очаква да бъде използвана за първи път в състезанието за Гран при на Белгия.

Както ClubS1 писа в последния си брой, въздухът навлиза през отвори около тръбата над двигателя. Според трактовката на италианците от там се насочва към обща тръба над скоростната кутия и при активиране на DRS с повдигането на горния елемент на задното се насочва въздух по извитата като банан тръба вътре в самото крило. Той излиза през прорези в задната му част и намалява влиянието на граничния слой, като по този се намалява още челното съпротивление и се вдига максималната скорост.

Други експерти като Крейг Скарбъро обаче смятат, че системата изобщо не се влияе от отварянето на DRS, а въздух тръгва нагоре с покачване на скоростта на колата и това прави механизма още по-ефективен, защото работи през цялото време на дългите прави.

Ето и самата анимация: