Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Формула 1 върви по грешен път

Вилньов: Формула 1 върви по грешен път

50
0
Жак Вилньов

Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов смята, че спортът върви по грешен път в стремежа си да предложи повече шоу за зрителите. Канадецът, който за последно кара през 2006 г. за БМВ Заубер е известен с острия си език и с това, че не пести критиките си към нещо, което не одобрява.

Повод за последните неуредици в Гран при стана промяна на формата на квалификацията и въвеждането на нов такъв на елиминационен принцип. След използването му в Австралия обаче болшинството от пилотите и шефовете заявиха, че той е бил много успешен експеримент и е нужно да се върне старият от миналата година.

ФИА обаче не позволи на тимовете да гласуват подобен вариант, а след като отборите не постигнаха мнозинство относно възможността за модификации на новия формат, то той остана в сила и за следващото състезание в Бахрейн в края на другата седмица.

„Върви се по грешен път в желанието да се предложи повече шоу за зрителите, заяви Вилньов по повод случващото се във Ф1 напоследък. – Правят се опити да се угодим на тийнейджъри, които прекарват животите си, като правят нещо различно на всеки 10 минути в Интернет.”

„Формула 1 никога не е било шоу с експлодиращи коли, дрифтове и 10 хиляди изпреварвания. Тя не е Холивуд и да се върви в тази посока, ще е равносилно на унищожението й. Трябва да се върнем към нейния престиж и слава от миналото, но преди всичко – към нейния истински вид.”