Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов изненадан от представянето на Фетел

Вилньов изненадан от представянето на Фетел

35
0

Световният шампион във Ф1 за 1997 г. Жак Вилньов, който сега се състезава във Формула Е, заяви, че е бил изненадан от силното представяне на Себастиан Фетел през изминалия сезон в Гран при. Германецът спечели 3 победи с новия си тим Ферари и се класира на 3-о място в шампионата при пилотите след Хамилтън и Розберг. Така благодарение и не него Скудерията се върна на пътя към победите и има сериозни очаквания, че догодина тимът ще може да се бори за титлите с Мерцедес.

„За мен Фетел беше истинска изненада в началото на годината, заяви канадецът. – След като напусна Ред Бул, той показа отлични резултати за Ферари. Тимът почти е негов, като той напълно спечели доверието на всеки служител. Отборът пък се справи отлично с работата си, развивайки колата постепенно през сезона.”

Най-разочарован Вилньов е от представянето на Хонда, която в първия си сезон след завръщането си в спорта като доставчик на двигатели за Макларън, се провали, като предложи на екипа слаба и неиздръжлива задвижваща система. „Разбирам, че имаха проблеми, но чак толкова не съм мислел”, каза Жак.