Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов се съмнява, че Ботас има нужната психика да се бори за...

Вилньов се съмнява, че Ботас има нужната психика да се бори за титлата

52
0

Световният шампион за 1997 г. Жак Вилньов се съмнява, че пилотът на Мерцедес Валтери Ботас може да се бори за титлата. Според канадеца Ботас може да не е готов най-вече в психологически план за подобна битка.

В Гран при на Русия в Сочи финландецът постигна първата победа в кариерата си и показа, че има качества да се противопостави на своя съотборник Люис Хамилтън и на Себастиан Фетел.

„Признавам, че съм изненадан от победата на Ботас, заяви Вилньов. – Знам, че Сочи е любимата писта на Валтери, така че той няма да побеждава Хамилтън по същия начин на всяко друго трасе. Освен това не съм сигурен, че той е подготвен в психологически план да се бори за титлата.

Моят фаворит за титлата е Фетел. Ферари върши страхотна работа и Себастиан може да се справи с напрежението. Райконен също е изключителен и е много повече от втори пилот. Изненадва ме колко хора отказват да го проумеят. В най-лошия случай разликата между него и Фетел е една десета от секундата на обиколка. Той също така е перфектният съотборник, тъй като никога не създава напрежение в отбора.”