Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Макс би искал Люис за съотборник, за да докаже на всички,...

Вилньов: Макс би искал Люис за съотборник, за да докаже на всички, че може да победи Хамилтън

3052
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Мерцедес

Ситуацията в Ред Бул по отношение на Серхио Перес съвсем не е ясна, въпреки че мексиканският пилот има договор и за следващия сезон. Има съмнения дали изобщо ще кара догодина за тима от Милтън Кийнс, както и предположения, че екипът отсега му търси заместник за 2025 г. Жак Вилньов бе попитан по време на уикенда за Гран при на Италия за мнението му относно тази ситуация. Той добави, че според него Макс Верстапен би искал Люис Хамилтън да му е съекипник, за да докаже, че може да го победи.

„Не мисля, че в Ред Бул имат притеснения по отношение на кадрите. Имат Макс, които печели, води уверено и тимът получава необходимия му имидж. Защо им е да се притесняват и да канят някой младок с амбиция да доказва, че е новият световен шампион? На Ред Бул не са им нужни такива проблеми“, отговори канадецът.

„Според мен Макс би искал Люис за свой съотборник, за да докаже на всички, че може да победи Хамилтън. Но не съм убеден, че в Ред Бул биха искали подобно нещо“, каза още Вилньов

Съперничеството между Верстапен и Хамилтън през 2021 г. бе един от факторите, допринесли за увеличаване популярността на Формула 1 в световен мащаб. Доминацията на нидерландеца в момента затруднява Либърти Медия в усилията да продава Гран при като забавление.

„В средата на колоната е доста интересно. Можем да докажем статистически, че понастоящем има повече изпреварвания, отколкото когато и да е в историята на спорта“, посочи CEO-то на Либърти Грег Мафей на организирано от „Голдман Закс“ събитие.

„Предизвикателството очевидно е, че Макс Верстапен има невероятна година, поставя рекорди. Стефано Доменикали е прав, когато казва: „Елате да гледате това историческо събитие. Не сте виждали такъв успех и не искате да го пропуснете“. Тепърва ще разберем дали това работи.“

„Реалността е, че разполагаме с много конкурентоспособен продукт като изключим факта колко бърз е Макс. И освен ако не му строшим крак а ла Тоня Хардинг, не съм сигурен какво можем да сторим по въпроса!“

„Но той е феномен. Кара болид, който изглежда е най-бързия сред колите и го прави много добре. Изумително е какви траектории заема, колко са агресивни, как се справя“, каза още Мафей.

Главният изпълнителен директор на Либърти Медия обърна внимание и на гледаемостта на Формула 1 в Съединените щати. Определи положението като „малко трудно“. Според него имало допълнителни фактори за регистрирания спад. Тази година например Гран при на Маями се конкурирала с мач на Маями Хайт от плейофите в НБА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)