Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов мисли за прехвърляне в V8 Supercars

Вилньов мисли за прехвърляне в V8 Supercars

63
0
Жак Вилньов

Бившият световен шампион във Ф1 – Жак Вилньов, е насочил вниманието си от завръщане във Ф1 и продължаване на кариерата си в НАСКАР към преместване в австралийските серии V8 Supercars.

39-годишният пилот ще бъде един от няколкото чуждестранни състезатели, които ще участват в уникалната надпревара Gold Coast 600, която ще се проведе този уиквнд в Австралия. Заедно с това Вилньов заяви, че е готов да се премести със семейството си в страната на кенгурата, ако успее да си намери място в сериите за догодина.

„Не бих имал нищо против да дойда и да карам цял сезон, защото ще бъде много забавно“, заяви канадецът пред изданието Sidney Daily Telegraph.

А що се отнася до плановете му с Дуранго, той заяви, че по всяка вероятност, след като ФИА отхвърли съвместния им проект за Ф1, пътищата им ще се разделят.

„Работихме много по проекта си във Ф1, но сега гледаме към други неща, като НАСКАР например. Бяхме подготвили всичко, за да се включим като 13-ти тим, но ФИА реши да се отметне. Очевидно имаше нещо, за което не знаехме“, добави Вилньов, който по-рано днес тества своя Форд Фалкон, с който ще се състезава на пистата Куинсленд този уикенд.