Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов работи върху завръщане във Ф1

Вилньов работи върху завръщане във Ф1

55
0

Стремителните промени през този сезон събудиха още по-сериозно интереса на Жак Вильов към завръщане в Гран при. Сега той се надява да се сдобие отново с пилотско място за догодина, като също така не пропусна да отбележи, че той е настоявал за подобни промени още докато беше пилот във Ф1.

„По мое мнение днешните коли са по-добри за гледане и най-вероятно ще са още по-добри догодина. Също така ще бъде и по-голямо удоволствие да се карат, особено след като се забрани презареждането с гориво. Виждаме как колите се плъзгат много повече, заради липсата на електронни помощници, а това е само в полза на шоуто.

Повтарям това от десет години: забранете питстоповете, върнете сликовете и се отървете от електрониката“, припомни бившият световен шампион.

Той напусна спорта през 2006-та, но сега отново може да бъде забелязан в падока, особено през последните няколко седмици.

„Аз съм автомобилен състезател, какъвто винаги ще бъда. Карането е единственото нещо, което ме интересува и всички тези бъркотии, които се случиха, ми помагат. Със забраната за тестове всички ние – опитните пилоти, сме много полезни. Не мога да кажа какво ще се случи, но ще се опитам. Сегашните правила направиха спорта отново какъвто бе преди, защото човешкият аспект отново е важен. Сега работата прилича повече на това, което беше преди.

Когато напуснах, Ф1 просто вече не беше забавна. Или по-скоро карането все още бе приятно, но не и атмосферата отвън“, призна Вилньов и добави:

„Водя сериозни разговори с новите отбори, но също така водя преговори и с по-старите. Сериозни предложения има, но все още нищо не е потвърдено.“