Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Сайнц е истинска опасност за Льоклер

Вилньов: Сайнц е истинска опасност за Льоклер

2375
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц представлява истинска опасност за Шарл Льоклер, заяви Жак Вилньов. Световният шампион във Формула 1 за 1997 г. заяви пред италианския вестник Кориере дело Спорт, че испанският пилот се учи и има нужния кураж и опит, за да се бори.

„Ферари върви по-добре тази година. Отне им известно време, а и прогресът ще стане по-ясен на Имола. Карлос обаче никога не е бил в толкова голям отбор. Той изгради характера си постепенно и отиде в Скудерията с достатъчно кураж и опит. Свикнал е да се бори с бързи съотборници. Учи се, внимава и може наистина сериозно да пречи на Шарл.“

„Сайнц е истинска опасност за Льоклер“, обясни Вилньов

В скорошно свое интервю пилотите на Ферари заявиха, че биха се разбрали ако се стигне до удар на писта между тях. Льоклер каза, че биха разговаряли открито. Според Сайнц до подобно нещо вероятно няма да се стигне.

„Знаем, че приоритетът е да върнем Ферари начело на грида, не да се борим помежду си“, допълни испанският пилот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Канадецът коментира и разпределението на силите в първата надпревара за сезон 2021.

„Интересно е как Ред Бул има страхотен автомобил, беше на път да спечели в Бахрейн – успехът беше техен и въпреки това успяха да загубят. Освен това напрежението върху [Макс] Верстапен е много различно тази година. Не му е позволено да прави каквито и да са грешки.“

Вилньов посочи също така, че не изпитва негативни чувства към Михаел Шумахер заради случилото се на пистата Херес през 1997 г.

„Михаел всъщност ми помогна да спечеля. Затова не мога да съм му ядосан. Ситуацията беше като в училище. В клас винаги има някого, с когото не се разбираш. Беше битка между лъвове. Той бе най-силният и трябваше да го победиш“, сподели бившият пилот.