Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов се гордее с Ф1 проекта си

Вилньов се гордее с Ф1 проекта си

51
0

След като взе участие в последния кръг от сериите НАСКАР в Уоткинс Глен, Жак Вилньов се върна в Европа, за да се фокусира върху проекта си от Ф1, който осъществи с помощта на италианския тим Дуранго.

Според слуховете Вилньов Рейсинг (както е възможно да се казва новосформираният отбор), ще се бори с Епсилон Еускади и Стефан GP за 13-тото място във Ф1 догодина. Официално кандидатурата на тима на Вилньов ще бъде презентирана идната сряда в Женева.

„Наистина съм горд от нашата кандидатура. Нямаме контрол върху това, което другите ще покажат и върху това как нашият подход ще бъде оценен, но всичко бе направено според изискванията на ФИА.

Не сме минавали напряко през завоите и направихме всичко като по учебник. Партньорите ми се справиха безпогрешно.

Не знаем колко хора представят досие, не знаем и кои са и колко са сериозни. Също така ФИА не смятат да приемат 13-ти отбор, ако проектът не отговаря напълно на изискванията им.

Ако вземем мястото, тогава ще започне истинският стрес! Ще бъде трудно да сме конкурентноспособни през 2011-та и знаем добре това, но ние не смятаме да изграждаме отбор само за една година“, заяви бившият световен шампион пред изданието Rue Frontenac.